- Liceul Tehnologic Agricol Bistrița are plăcerea de a vă invita, alături de elevii dumneavoastră din clasele a VII-a și a VIII-a, să participați la evenimentul online „Orientarea în carieră pentru o meserie de viitor”, care va avea loc pe data de 10 martie 2025, începând cu ora 13:00.
📌 Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor
În cadrul evenimentului, vom aborda următoarele teme:
✔ Cum alegem liceul potrivit și ce trebuie să știm despre traseul profesional
✔ Oferta educațională a Liceului Tehnologic Agricol Bistrița pentru anul școlar 2025-2026
✔ Meseriile viitorului în domeniul agricol și domeniile conexe – perspective și oportunități
✔ Cum vor evolua aceste meserii conform Ghidului Meseriilor Viitorului
✔ Experiența de a fi elev la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – povești și testimoniale
✔ Sesiune ÎNTREBĂRI & RĂSPUNSURI
📜 Cadrele didactice vor primi adeverințe de participare.
Pentru a vă înscrie la eveniment, vă rugăm să completați formularul de înscriere accesând linkul următor: https://forms.gle/hYBhU94pzychmViGA. De asemenea, puteți scana codul QR de pe invitația atașată.
Datele de conectare la eveniment vor fi trimise pe adresa de e-mail furnizată în formularul de înscriere.
Vă așteptăm cu drag să descoperim împreună meseriile de viitor și oportunitățile pe care vi le oferă Liceul Tehnologic Agricol Bistrița!
- Salvați Copiii desfășoară, din anul 1990, programul Și noi avem drepturi!, având ca scop informarea copiilor în vederea conștientizării drepturilor și responsabilităților lor, sensibilizarea adulților cu privire la copil și drepturile sale, sporirea gradului de respectare a drepturilor copilului și, nu în ultimul rând, stimularea copiilor și tinerilor să participe în programe și acțiuni sociale.
În cadrul acestui program, Salvați Copiii organizează anual Concursul Național „Drepturile Copilului”, la care participă și sunt premiați elevi și cadre didactice din toată țara.
Invitația de înscriere în cadrul concursului se adresează copiilor și cadrelor didactice din cadrul instituțiilor de învățământ din ciclul gimnazial și liceal care desfășoară, au desfășurat sau intenționează să desfășoare activități curriculare sau extracurriculare adresate cunoașterii și promovării drepturilor copilului.
Regulament concurs AICI
Adresă concurs ISJ BN AICI
- Concursul European Money Quiz – Finala Nationala va avea loc joi, 20 martie 2025, ora 12.00, printr-un eveniment online live susținut de Kahoot!, o platformă de învățare online. Participarea la competiție este GRATUITĂ!
Asociatia Romana a Bancilor va acorda trei premii pentru elevi. Câștigătorul premiului I va primi un premiu în valoare de 3.000 lei net, câștigătorul premiului II va beneficia de 2.000 lei net și ocupantul/a locului III va primi un premiu în valoare de 1.000 lei net. Premiile vor fi acordate elevilor care au oferit cele mai multe răspunsuri corecte la întrebări în cel mai scurt timp. Fiecare elev si profesor coordonator vor primi certificat de participare (regasiti detalii organizatorice în documentele atașate).
Va rugam sa inscrieti elevii, accesând formularul Google Forms disponibil prin linkul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf98kNglG3OPepqajXDo5JR0OoF008BjHl2tLqjt48XKvydcg/viewform?usp=dialog, până la data de 14 martie 2025.
Concursului Național de Educație financiar – bancară ,,Eugeniu Carada”, adresat elevilor de clasa a XI-a
În primul rând, vă mulțumim pentru participarea la activitățile de educație financiară organizate până acum de Banca Națională a României.
Vă informăm pe această cale că a fost aprobată de Ministerul Educației și Cercetării ediția a III-a a Concursului Național de Educație financiar – bancară ,, Eugeniu Carada”, adresat elevilor de clasa a XI-a.
Regulamentul concursului poate fi accesat aici sau pe platformă, și vă încurajăm să îi sprijiniți pe elevii dumneavoastră în procesul de înscriere. Profesorii care s-au înscris deja în anii anteriori pe platforma bnr.nextlab.tech nu necesită o nouă înscriere pentru această ediție
Calendarul concursului este cel de mai jos:
·Perioada de înscriere: 29 ianuarie – 12 februarie 2025
·Faza I, online:15 februarie 2025
·Faza a II-a, online: 15 martie 2025
·Etapa finală, organizată în format fizic la Sinaia: 10-11 aprilie 2025
PREVENTIS - Adresă ISJ AICI / PACHET RESURSE AICI
Concurs național ,,Știu și aplic” AICI
Concurs județean ,,Nouă ne pasă de mediul înconjurător”. Regulament concurs AICI
Informații SANITARII PRICEPUȚI 2025 AICI
Link înscriere
SANITARII PRICEPUȚI 2025 AICI
Regulamentul concursului „ARTfish- înoată prin cărți” AICI
Tabere școlare - Ofertă AICI - Meniu AICI
Rezistenta-la-Dezinformare-si-Racolare-Online AICI
Curs vocațional în domeniul protecției mediului - Decarbonizare - Amprenta de carbon - Fii un exemplu AICI
NOIEMBRIE CAMPANIE NUTRITIE
Scopul campaniei: Informarea și educarea adolescenților și părinților acestora privind principiile unei alimentații sănătoase. Creșterea conștientizării problematicii obezității infantile, în special la adolescenți și informarea părinților despre beneficiile unei alimentații sănătoase și a consecințelor alimentației nesănătoase prin consumul băuturilor îndulcite, energizante și produse de tip fast food.
Obiectivele campaniei
1. Creșterea nivelului de conștientizare în privința riscurilor alimentației nesănătoase, respectiv a consumului frecvent de băuturi îndulcite carbogazoase, energizante și a produselor alimentare de tip ”fast food” în vederea prevenirii obezității la adolescenți.
2. Creșterea nivelului de informare și educare a adolescenților și părinților acestora cu privire la alimentația sănătoasă.
3. Încurajarea adolescenților să adopte principii alimentare sănătoase și orientarea către un stil de viață sănătos.
Perioada: luna noiembrie
Mesaje ale campaniei.
Mesaje parinti: Obiceiurile alimentare sănătoase se deprind din familie.
- Împachetați gustări sănătoase și apă pentru copii la școală sau când familia dvs. este în oraș.
- Căutați localuri cu alimente și opțiuni sănătoase în meniu.
- Incurajați ”echilibrul” la fiecare meniu (ex. dacă copilul dumneavoastră comandă un burger, ar putea cere o salată în loc de cartofi prăjiți).
-Învatați copilul să se oprească din mâncat când se simte sătul.
- Încercați să nu etichetați alimentele drept „bune” sau „rele” - concentrati-vă în schimb pe toate lucrurile bune privitor la alimentația sănătoasă.
- Încercați să nu folosiți alimentele ca recompensă pentru un comportament bun .
-Dacă copilul dvs. dorește desert, încurajați-l să împartă desertul cu altcineva din familie.
- Dacă comandați la pachet, încurajați-vă copilul să nu comande suplimentar băuturile răcoritoare ci să bea apă.
- Ajutați adolescenții să dezvolte o imagine corporală sănătoasă concentrată pe întreaga persoană - aprecierea propriului corp pentru ceea ce poate face, nu doar pentru cum arată.
Mesaje adolescenți: ALEGE INTELIGENT, MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS !
Încearcă să-ți controlezi porția de mâncare,
verifică câte calorii au produsele în funcţie de efortul, mărimea și activitatea desfășurată.
Grupul tinta: copiii intre 4- 13 ani, adolescenții intre 14-18 ani, parintii.
Pliant adolescenți AICI
Pliant părinți AICI
Prezentare sport nutriție școlari AICI
The Girls Code - Breaking Barriers
Dragă profesor,
Te invit să faci parte dintr-o inițiativă care îți va aduce recunoaștere pentru susținerea educației în tehnologie, diplomă și resurse gratuite pentru dezvoltarea continuă a elevilor tăi.
The Girls Code - Breaking Barriers este un program gratuit de educație în tehnologie dedicat elevelor din România și Republica Moldova. Înscrie-te acum -
https://adfaber.org/breaking-barriers/ pentru a primi invitația la evenimentul online de lansare, de pe 18 noiembrie, unde vei afla cum poți beneficia de toate resursele programului.
Ce aduce acest program gratuit pentru tine și elevii tăi?
• Diplomă care îți recunoaște implicarea
Obține o diplomă și resurse gratuite care vor aduce plusvaloare pentru cariera ta și vor pune școala pe harta instituțiilor dedicate progresului în educație.
• Mentorat și resurse gratuite pentru dezvoltarea elevilor tăi
Elevele au ocazia să învețe de la experți în IT și să își creeze un portofoliu solid pentru viitor.
Rezervă-ți locul acum!
Nu rata șansa de a afla totul despre acest program gratuit.
Inscrie-te la evenimentul de lansare și trimite acest email și colegilor tăi! Încurajează și elevele din școală să participe. Școala ta va fi pusă pe harta celor care ajută fetele să își dezvolte abilități în IT.
Atenție: evenimentul de lansare are loc pe 18 noiembrie, ora 19:00 și este online, doar atunci vei putea pune întrebări live. Înscrie-te acum!
Adresează-mi orice întrebare despre program prin răspuns la acest email.
Concursul Școlar Internațional – Think Smart, Create Green
Am bucuria de a vă adresa, în numele partenerului nostru, Universitatea Tehnică de Construcții București și al Alianței Universitare Europene EU-CONEXUS, invitația de a informa și îndemna elevii să participe la cea de-a V-a ediție a Concursului Școlar Internațional – Think Smart, Create Green.
Acest concurs, recunoscut la nivel european, se adresează elevilor cu vârste între 12-14 și 14-17 ani, și se concentrează pe educația pentru dezvoltare urbană durabilă și inteligentă. Pe lângă oportunitățile academice și colaborative, UTCB va asigura cazarea elevilor și profesorilor coordonatori, precum și alte costuri asociate participării acestora, pentru a facilita implicarea cât mai multor licee.
Atașez invitația oficială din partea Rectorului UTCB, cu toate detaliile necesare înscrierii și participării elevilor: Invitație inspectorate, licee.pdf. Pentru suport suplimentar, vă rog să o contactați pe Whatsapp pe Lavinia Turcu - 0754538937 - Coordonator Comunicare și Relații Externe EU-CONEXUS în UTCB.
Vă mulțumim anticipat pentru sprijinul oferit și pentru contribuția la promovarea unei inițiative europene de impact care îi invită pe tineri într-un dialog creativ, interdisciplinar și colaborativ.
Concursul Eroii Banilor / Money Heroes
In cadrul universității din Oradea, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, în perioada 01 septembrie 2023-31 martie 2025 se va desfășura un proiect european, KA210-VET – Parteneriate la scară mică în domeniul formării profesionale și formare profesională, finanțat prin programul Erasmus+ Portugalia, numit Finances 4Youth / F4Y , cu N.º 2023-1-PT01-KA210-VET-000164896.
În cadrul proiectului are loc un concurs cu privire la educația financiară a tinerilor din România și Portugalia.
Concursul Eroii Banilor / Money Heroes este o inițiativă promovată de proiectul Finances 4 Youth, în cadrul proiectului european Erasmus+, cu colaborarea ETACADEMY din Leiria, Portugalia, și Universitatea din Oradea, România.
Obiectivul principal al acestui proiect este de a promova și disemina educația financiară în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani. Cu toate acestea, s-a considerat că obiectul acestui concurs se va concentra asupra elevilor care frecventează învățământul secundar inferior (gimnazial) și superior (licee teoretice, vocaţionale şi tehnologice) și cel profesional sau de ucenici.
Acest concurs urmărește să încurajeze elevii și profesorii să creeze proiecte care promovează educația financiară în cadrul comunităților lor, în conformitate cu obiectivele și indicatorii recomandați de Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD).
Sperăm ca profesorii și elevii școlilor gimnaziale, liceale și de ucenici din județul dumneavoastră să se înscrie în număr cât mai mare la acest concurs.
Atașat acestui mesaj puteți găsi regulamentul concursului, în limba română și în limba engleză, iar pentru orice informație suplimentară, vă rog să scrieți la următoarea adresă de e-mail: ana.diogo@etacademy.pt.
În numele echipei, vă mulțumesc pentru colaborare!
Conf. univ. dr. Cristina Dogot
Concurs de educație financiară - link de înscriere
Concurs ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” AICI
Săptămâna legumelor și fructelor donate
STRATEGIA NATIONALA PENTRU SUSTINEREA PARINTILOR 2024-2030 AICI
FESTIVALUL INTERJUDEȚEAN: "Colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă" organizat în cadrul proiectului educațional „Tradiții din lada de zestre a bunicilor”, prevăzut în CPEERI 2024-2025, coordonat de Grădinița cu Program Prelungit nr.6 Bistrița.
Concurs Național de Reportaje „Romulus Rusan” AICI
INCUBATORUL CIVIC DIGITAL AICI
MOV - Meditații Oferite de Voluntari
Voluntarii liceeni și copiii din rural se întâlnesc online, săptămânal pentru meditații la româna, matematică, engleză. În proiect se vor înscrie liceeni și studenți ce doresc să ofere ore de meditații online (la limba română, matematică și limba engleză), elevilor din mediul rural înscriși în proiect.
Pentru înscriere vă invităm să accesați linkul de mai jos, disponibil până pe 1 noiembrie 2024. Haideți în COMUNITATEA MOV!
Proiectul județean ,,O săptămână, o atitudine!”, ediția a VI-a
CSEI Nr.1 Bistrița în parteneriat cu LTGM Bistrița vă invită să vă înscrieți la activitatea principală a proiectului județean ,,O săptămână, o atitudine!”, ediția a VI-a, proiect de promovare a culturii organizaționale școlare. Vă adresăm rugămintea de a disemina informația în comunitatea voastră școlară. Atașez informațiile relevante despre proiect cuprinse în afișul de mai jos și link-ul de înscriere. Pentru informații suplimentare vă rog să mă contactați la 0746292801, e-mai sarchiudean@yahoo.com.
Link formular de înscriere:
Tedi - Școala Siguranței AICI
Tedi și prietenii naturii AICI
Competiției Naționale de Database Modelling "EDB StartUP"
Suntem entuziasmați să anunțăm lansarea celei de-a cincea ediții a Competiției Naționale de Database Modelling "EDB StartUP", o inițiativă dedicată promovării pasiunii pentru tehnologie în rândul elevilor din clasele IX-XII. 🎉Această competiție oferă elevilor din România oportunitatea de a învăța cum să creeze și să modeleze baze de date eficiente, având la dispoziție materiale educaționale gratuite oferite de sponsorul competiției, Oracle Academy. 🎯
De ce este importantă Competiția “EDB StartUP”?
Organizată de Afaber, alături de Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, din București și sponsorizată de Oracle Academy, competiția “EDB StartUP” este o oportunitate minunată pentru elevi să-și dezvolte abilități esențiale în domeniul tehnologiei și să colaboreze pentru a crea soluții inovatoare prin modelarea bazelor de date într-un mod aplicativ, ce se deosebește de predarea tradițională.
🌟 Tema competiției de anul acesta este 🥁… “Sistem de Gestionare a Zonelor de Turism” – Elevii trebuie să creeze un sistem e baze de date care să îmbunătățească experiența turiștilor, gestionând informații despre cazare, restaurante, atracții turistice și evenimente locale, cu ajutorul datelor în timp real. 🌍
Pașii de urmat pentru a participa la Competiția Națională de Database Modelling EDB StartUP?
✔️ Formarea echipelor: Pot participa echipe de maxim 3 elevi și un mentor (profesor) din clasele IX-XII, din toate județele țării. Un profesor poate fi mentorul mai multor echipe, însă elevul poate să facă parte doar dintr-o echipă.
🗓️Înscrierea echipelor: După formarea echipei, se completează formularul de înscriere 👉 Înscrierile se pot face până vineri, 29 noiembrie 2024, ora 23:59.
💻Trimiterea proiectelor: După înscriere, echipele vor avea timp să finalizeze proiectele, pe care le pot trimite între 02 decembrie 2024 și 19 ianuarie 2025.
Ne-ar ajuta enorm dacă ați distribui informația despre competiție mai departe! 😊
Implicarea dumneavoastră este esențială pentru a ajunge la cât mai mulți profesori și elevi care să beneficieze de o experiență de învățare unică și gratuită! Vă încurajăm să distribuiți link-ul următor profesorilor din zona dumneavoastră, astfel încât să discute apoi la clasă cu elevii despre Competiția EDB StartUP. 👉 Detalii despre competiție și înscriere
🌟 Împreună putem face o diferență 🌟 Cu ajutorul dumneavoastră, putem oferi cât mai multor elevi șansa de a explora un domeniu fascinant și de a-i încuraja să învețe cum se construiește structura unei baze de date, prin crearea oportunității de a testa și valida ce au studiat și de a fi recunoscuți pentru efortul lor.
Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, ne puteți contacta la adresa de email edb@adfaber.org.
Proiectul Bursele stART AICI
Conferință ”Pedagogii alternative și nonformale AICI
Adresă educație rutieră AICI
Concursul național de creativitate didactică în domeniul materialelor educaționale
Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud vă invită să participați la etapa județeană a Concursului național de creativitate didactică în domeniul materialelor educaționale pentru drepturile omului, democrație și o cultură a păcii în învățământul preuniversitar, Ediţia a XII-a, organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei și Institutul Român pentru Drepturile Omului.
Concursul se va desfășura pe trei secțiuni:
1. Materiale didactice auxiliare destinate activității cu elevii, inclusiv softuri educaționale, filme didactice, produse media;
2. Lucrări cu caracter metodico-științific și aplicabilitate practică;
3. Reviste și publicații periodice destinate școlii.
Nu vor fi acceptate lucrări care nu abordează tematica (educația pentru drepturile omului, democrație și pace, în învățământul preuniversitar)
Termen limită de trimitere a lucrărilor: 25.10.2024
Lucrările pot fi trimise împreună cu fișa de înscriere în format fizic la sediul CCD BN sau în format electronic prin completarea formularului atașat.
Link înscriere
Atașăm acestui email:
- fișa de înscriere
- regulamentul concursului
- calendarul concursului
Persoană de contact: Chiriac Livia
Calendarul concursului
AICI
Competiția CLUB ACTIV CELS
Competiția CLUB ACTIV CELS este un program prin care profesorii se pot înscrie și pot desfășura mai multe activități de educație nonformală și educație prin cultură la nivel local, beneficiind de suport oferit de către echipa Asociației Lume Bună: consultanță, comunicare săptămânală, ghiduri, ateliere, sesiuni de formare, posibilitatea de a promova activitatea locală prin postări în Comunitatea profesorilor CELS. Competiția se adresează tuturor cadrelor didactice din mediul rural dar și celor din unități de învățământ din mediul urban cu risc de abandon școlar (ciclul primar şi gimnazial) ce își propun să coordoneze implementarea de proiecte recomandate de Asociația Lume Bună la nivelul școlii pe care o reprezintă.
Ediția 2024-2025 se desfășoară în perioada 1 noiembrie 2024 – 15 mai 2025, iar înscrierile se pot face pană la data de 25 octombrie 2025, prin completarea formularului disponibil aici:
https://forms.gle/eDaj8hXxLzhACmEa7
Programul ,,Start în educaţie”
Fundația World Vision România, împreună cu Fundaţia OMV Petrom, a demarat în anul şcolar 2022-2023 programul ,,Start în educaţie”, cel mai amplu program dedicat preşcolarilor din România. În primii doi ani principalele acțiuni ale programului au fost:
distribuirea de kituri educaționale „Ghiozdănel cu viitor” pentru 120.000 de copii preșcolari, derularea de ateliere de educație parentală pentru 23.000 de părinți, distribuirea de Kit-uri „ABC Grădi” pentru 1.500 de unități școlare și organizarea programului de formare ,,Bune practici în educația parentală" pentru aproximativ 3.500 de educatori, care au beneficiat și de kit-uri educaționale
Cursul ”Bune practici în educația parentală” este acreditat ca program complementar național de Ministerul Educației, are o durată de 60 de ore și este structurat după cum urmează: Modul 1 - Adulții implicați în educația timpurie Modul 2 - Familia - partener în activitatea educațională Modul 3 - Relația părinte-copil Modul 4 - Drepturile copilului
Pe aceasta cale va adresăm invitația de a transmite informatia mai departe catre colegii dumneavoastra, cadre didactice din invatamantul prescolar, interesați de a participa la cursul de formare ”Bune practici în educația parentală”
Toate informațiile le regăsiți in documentul atașat, la fel si link-ul de inscriere.
AICI
Proiecte educaționale - Harta reciclării
Competiția națională ”Învață să programezi cu Alice” - înscriere la acest link:
Avem rugămintea de a ne sprijinii în organizarea și desfășurarea acțiunii World Investor Week (WIW - Săptămâna Mondială a Investitorului).
World Investor Week (WIW - Săptămâna Mondială a Investitorului) este un eveniment care se desfășoară anual la nivel internațional sub egida IOSCO (International Organization of Securities Commissions). Scopul său este de a învăța copiii și tinerii despre bani, instrumente financiare, economisire, planificare financiară, crearea de oportunități financiare pentru creșterea bunăstării, prin activități interactive și distractive. În fiecare an, comunități întregi construiesc acțiuni destinate educației financiare pentru a dezvolta politici de dezvoltare economice și a pune la dispoziția populației instrumente destinate remodelării financiare a viitorului.
Printre evenimentele organizate de ASF cu ocazia WIW 2024, se află și Clopoțelul sună la BVB! Aceasta este o acțiune specifică educației financiare din mai multe țări. Deschiderea bursei din ziua respectivă de către ASF împreună cu un grup de copii sau tineri reprezintă un moment festiv, care contribuie la popularizarea bursei și a investițiilor în rândul tinerilor, ca parte a educației financiare. De asemenea, acest tip de eveniment a fost derulat și în cadrul GMW (Global Money Week).
Având în vedere cele mai sus menționate, avem rugămintea de a vă alătura acestei acțiuni prin participarea (online) a elevilor de clasa a X-a și a XII-a din cadrul liceelor din județul dumneavoastră.
Data evenimentului : 07.10.2024
Intervalul orar : 09:30 – 11:15
Autoritatea de Supraveghere Financiară/Financial Supervisory Authority
cid:image001.png@01DA4D48.D03EC690
Tel: +4 021 659.62.23; Mobil: 0734.836.339
E-mail: dan.chitic@asfromania.ro; Web: www.asfromania.ro
CONCURS JOCURI ȘI JUCĂRII ÎN NATURĂ Ediția a II-a AICI
Stimate cadre didactice,
Vă invităm cu drag să participați împreună cu cei mici la concursul organizat în cadrul Proiectului Județean “Arta tranzientă - punte spre natură”, Ediția a II-a, 2024. Acest proiect are ca scop încurajarea interacțiunii copiilor cu natura prin activități creative și educative, desfășurate în aer liber.
Concursul este dedicat copiilor și cadrelor didactice din învățământul antepreșcolar și preșcolar și se va desfășura în două secțiuni: participare directă și participare indirectă, cu activități variate și captivante pentru cei mici.
Pentru detalii complete despre desfășurarea concursului și criteriile de participare, vă rugăm să consultați regulamentul oficial. Echipa noastră de organizare vă stă la dispoziție pentru orice întrebări sau clarificări.
Vă așteptăm cu entuziasm să explorăm împreună frumusețea naturii și să descoperim creativitatea copiilor!
Cu respect,
Echipa de organizare
OFERTA TABERE SCOLARE CERBUL 2024 - 2025 AICI
Adresă educație financiară AICI
Curs Dezvoltare personală pentru copii și adolescenți
Min. 18 - max. 20 credite transferabile* pentru personal didactic de predare din învățământul gimnazial și liceal, educatori și învățători
⚪ Întâlniri Zoom: 11-12 oct, 18-19 oct și 25-26 oct 2024
⚪ Interval orar: vineri 15-20.00, sâmbătă 09-14.00
⚪ Predare portofolii: 28 oct 2024
⚪ Notare portofolii: 18 nov 2024 (notarea portofoliilor de către comisie, fără participare)
🔵 Taxă participare: 400 lei cu reduceri cumulabile:
💗 11% reducere la cursurile achiziționate în septembrie 11 ani Catharsis
10% pentru membrii Catharsis (foști cursanți)
10% la grupuri de minim 10 personae
⚪Desfășurare: 50% sistem webinar (Zoom), 50% pe Classroom (lucru individual).
Detalii și înscrieri pe pagina dedicată https://bit.ly/3wCENC7.
*Echivalarea CPT dobandite în cadrul cursului se face prin Casa Corpului Didactic de referință.
Evenimentul cu tema Biodiversitate durabilă în județul Bistrița-Năsăud AICI
Scrisoare metodică ISJ BN privind desfășurarea activităților din domeniul Consiliere și orientare în anul școlar 2023-2024 AICI
PRIETENII LECTURII - CPEERI 2024
Regulament Prietenii lecturii AICI
21.09. 2024 - Ziua de Curățenie Națională - Asociația Let' s Do It, Romania!
Responsabilul pentru fiecare judet poate fi identificat aici: https://letsdoitromania.ro/despre/echipa-2/
AN ȘCOLAR 2023-2024
Adresă concursuri SNAC AICI
Concursuri prin Academia Olimpică Română
1) Concurs național de arte plastice ”Jocurile Olimpice în imaginația copiilor” AICI
2) Concurs național de literatură și jurnalism sportiv ”Un Condei numit Fair-Play” AICI
Proiectul „RECICLĂM, NU POLUĂM!”
Proiect CAEJ - ,,Tinerețea - un echilibru între mișcare și alimentație” AICI
Concursul National Drepturile Copilului. Promovează-ți statutul. AICI
Concurs ”ARTfish - înoată prin cărți” AICI
Concursul național de științe IA ATITUDINE! - informații pe blogul proiectului
Caravana reciclării creative AICI
Toate informațiile necesare despre proiect pot fi accesate pe site-ul PlaYouth, secțiunea Caravana Reciclării Creative.
Perioada de înscriere în proiect este 11.01.2024 - 30.01.2024. Formularul de înscriere poate fi accesat aici: https://rb.gy/tzl25t .
În urma implementării, profesorii din fiecare școală intră în concurs pentru premiile oferite:
- Premiul I: o tabără la munte pentru profesorii participanți din școală, 4 zile (3 nopți);
- Premiul II: o imprimantă pentru școală;
- Premiul III: kit-uri cu rechizite;
- Premiul IV: acces la o conferință si trei workshop-uri online organizate de PlaYouth.
Data propusă pentru maratonul de atelier din Bistrița Năsăud este 11.02.2024.
Festivalului regional de datini și obiceiuri de Crăciun ,,ROMÂNAȘII ÎN SĂRBĂTOARE” AICI
Adresă Lions Bistrița AICI
Proiectul național de educație digitală SiguranțaOnline
Proiectul MOV – Meditații Oferite de Voluntari AICI
Proiectul național de educație rutieră ”Caravana isteților” AICI
Festivalul județean ZESTREA
Regulament de organizare şi desfăşurare AICI FIŞĂ DE ÎNSCRIERE FESTIVALUL JUDEȚEAN – ZESTREA AICI
CURSURI DE SECURITATE CIBERNETICĂ PENTRU ELEVI ȘI ADULȚI, ÎN CADRUL PROIECTULUI NAȚIONAL #SIGURANȚAONLINE
Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Română a Băncilor (ARB) și Ascendia, companie specializată în dezvoltarea de soluții e-learning, lansează, în cadrul Proiectului național de educație digitală #SiguranțaOnline, șase cursuri e-learning, disponibile gratuit pentru copii și adulți, scopul fiind creșterea gradului de înțelegere și gestionarea adecvată a riscurilor la utilizarea internetului.
Noua campanie, ,,Protecție prin educație: Securitate digitală”, își propune să facă o diferență reală în comunitate, prin diseminarea gratuită a cursurilor de securitate cibernetică. Obiectivul este ca fiecare membru al comunității să devină mai conștient de riscurile online și să fie echipat cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a naviga în siguranță pe internet.
Partenerii campaniei au dezvoltat atât cursuri esențiale pentru elevii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani (siguranța banilor pe internet, dependența de internet, prevenirea pornografiei infantile și gestionarea datelor online), cât și cursuri destinate profesorilor, părinților și celor preocupați de instruirea copiilor (securitatea cibernetică - acces general și securitatea digitală a copiilor), pentru o mai bună înțelegere și gestionare a amenințărilor online, astfel încât aceștia să poată beneficia de avantajele tehnologiei, fără riscurile asociate.
După parcurgerea acestor module, participanții vor dobândi cunoștințele necesare pentru a se proteja online, gestionând corect datele lor personale. Utilizatorii vor înțelege metodele de protecție a banilor și a datelor lor atunci când navighează pe internet, iar elevii vor fi conștientizați cu privire la măsurile de prevenire, pentru a nu deveni victime ale pornografiei infantile. În plus, tinerii vor fi informați despre cauzele și impactul dependenței de internet.
Persoanele interesate de cursurile e-learning sunt invitate să se înscrie pentru a le accesa, completând formularul de înscriere disponibil la link-ul următor: https://formare.elearning.ro/register.
Cursurile se pot parcurge, în prima etapă, începând cu 31 octombrie 2023, după logarea în platformă la adresa https://formare.elearning.ro/, până pe data 15 decembrie 2023.
Vă reamintim că, într-o lume în care tehnologia și internetul sunt prezente în fiecare zi în viața noastră, siguranța online este necesară, iar educația timpurie și preventivă oferă protecția necesară împotriva pericolelor de pe internet.
Proiectul de educație digitală #SiguranțaOnline este menit să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca utilizatorii de internet să devină victime ale fraudelor informatice, ale pornografiei infantile sau ale atacurilor de tip malware.
20- 24 noiembrie 2023 Săptămâna legumelor și fructelor _ (SNAC) - Precizări ME AICI
Proiectului județean Arta tranzientă - punte spre natură (CAEJ BN 2023
Regulament AICI
MODALITATEA DE SELECTARE A ACTIVITĂȚII DE SUCCES DIN ȘCOALA ALTFEL AICI
- Burse private Școala de Valori AICI
- Pentru organizarea de tabere/excursii este valabilă procedura operațională din anul precedent AICI
- Invitație caravana de conștientizare UN SOMEȘ FĂRĂ PLASTIC
- Săptămâna Educației Globale are loc în fiecare an în a treia săptămână a lunii noiembrie. Anul acesta va fi în perioada 13-19 noiembrie 2023, cu tema „Pace pentru planetă. O planetă a păcii”.
- Proiectul județean ”O săptămână, o atitudine!”
- Proiect județean „Reciclează hârtia –Salvează pădurea”
Regulament concurs
https://www.scoaladebani.ro/blog/31-challenges
- Asociația Lindenfeld - program Ajungem MARI

Anunț recrutareAutoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) lansează, în anul școlar 2023-2024, Concursul național online de desen „FinPitic și Lumea financiară” pentru elevii din ciclul primar pasionați de poveștile cu tâlc financiar. Pentru participarea la acest Concurs fiecare elev va transmite un desen, realizat pe o coală tip A4 sau A3 în creion negru, creioane colorate, acuarelă, peniță sau ulei, sau o combinație între acestea, prin care să fie reflectate noțiuni financiare. Aventurile lui FinPitic în Lumea financiară, 12 povești în format audiobook, puse la dispoziție de A.S.F. pe site-ul https://edutime.ro/povesti, constituie un punct de plecare în această aventură a cunoașterii. Înscrierile sunt realizate online de părinți, prin intermediul Google Forms (https://forms.gle/bAFqPjcnH7EvnV9b7), fiind completat formularul privind acordul GDPR de prelucrare a datelor cu caracter personal. Desenul realizat și semnat de autor este scanat și transmis prin intermediul acestui formular. Înscrierile se pot face în perioada 25.09.2023 – 09.10.2023. Formularul de înscriere, Acordul GDPR și Regulamentul Concursului pot fi găsite accesând link-ul https://edutime.ro/finpitic-si-lumea-financiara-2023/ Perioada de derulare a Concursului este 16 octombrie 2023 – 22 octombrie 2023. În această perioadă, cele 5 desene care vor strânge cele mai multe Like-uri unice vor fi câștigătoare, validarea finală și anunțarea câștigătorilor urmând a fi făcute publice luni, 30 octombrie 2023. Concursul național online de desen „FinPitic și Lumea financiară” va fi derulat sub auspiciile săptămânii World Investor Week 2023, desenele câștigătoare urmând a fi publicate în contextul acestui eveniment internațional coordonat de IOSCO.
- Concursul național de proiecte ”Avocatul elevului” - Regulament




Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu